‘Binnenstad één groot foodcourt met eenrichtingsverkeer’

nieuws
Foto: Joris van Tweel

De Groningse studente Monica Burgmeijer is winnaar geworden van de wedstrijd voor het beste idee voor het anderhalve meter toerisme in het Noorden. Dat is woensdag bekendgemaakt.

De bekendmaking vond plaats op de Grote Markt, door Sieger Dijkstra voorzitter VNO NCW Noord en Barbara Risselada directeur van Marketing Groningen. Monica opperde het plan om in de binnenstad ook voor voetgangers éénrichtingverkeer in te stellen. Verder mag er binnen de diepenring geen gebruik worden gemaakt van fietsen en brommers.

Toeristen die met de trein komen, lopen het centrum binnen via de Werkmanbrug en gaan terug via de Herebrug. Verder komen er meer fietsparkeerplekken. Het eenrichtingsverkeer wordt gebaseerd op de drukte en op de leuke plekjes in Groningen, zoals de hofjes. De hele binnenstad wordt een foodcourt. Restaurantjes zetten buiten een kraam neer en verkopen daar hun gerechten.

Deel dit artikel: