Verdeeldheid over vuurwerkverbod in Groningen

Er is verdeeldheid over het vuurwerkverbod in de gemeente Groningen. Enkele partijen willen een totaalverbod op vuurwerk, andere fracties zijn terughoudend.

GroenLinks, de Partij voor de Dieren en Student & Stad willen een totaalverbod op vuurwerk in de gemeente Groningen. Zij hebben daarover schriftelijke vragen gesteldheid. 100% Groningen wil vuurwerkshows stimuleren en de PvdA wil eerst onderzoeken of een verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen genoeg is om de problemen op te lossen. Ook vraagt de PvdA zich af of een gemeentelijk verbod nut heeft als dit landelijk nog niet geldt.

De discussie is extra op gang gekomen doordat Rotterdam het afsteken van vuurwerk wil verbieden. De Groninger burgemeester Koen Schuiling sprak zich eerder uit voor een gedeeltelijk vuurwerkverbod.