Rijkswaterstaat krijgt een bak kritiek na bijeenkomst over Paddepoelsterbrug

Een bijeenkomst over de Paddepoelsterbrug, dinsdagavond in Garnwerd, stelde Rijkswaterstaat in een slecht daglicht. De overheidsinstantie gaf een update over de brug en zei zo snel mogelijk een oplossing te zoeken. 

De aanwezigen waren zeer kritisch op Rijkswaterstaat. Eerder die dag besloot de Tweede Kamer dat er in maart volgend jaar een plan moet liggen met een snelle oplossing voor de Paddepoelsterbrug. Rijkswaterstaat gaf volgens de aanwezigen een heel ander signaal af.

Raadslid Tom Rustebiel van D66 is nogal geschrokken. ‘Ik zag dinsdagavond een hele starre organisatie die op heel veel vragen geen antwoord had en de antwoorden die gegeven werden, werden inhoudelijk weerlegd door de aanwezigen.’ Volgens Rustebiel is Rijkswaterstaat te traag met het zoeken van een oplossing. ‘Rijkswaterstaat legt in Nederland de meest fantastische projecten aan, zoals de Erasmusbrug. Dan kan je verdorie toch ook wel de Paddepoelsterbrug repareren.’

‘Er was gisteren heel veel emotie in de zaal’, aldus Stephan Bauman van het actiecomité Brug T’rug. ‘De mensen worden al een jaar lang aan het lijntje gehouden en we betrappen Rijkswaterstaat vaak op onwaarheden.’

Wethouder Philip Broeksma heeft ook kritiek op de overheidsinstantie. ‘Met de kennis van nu had dit probleem veel sneller moeten worden opgelost. Wij hebben haast en willen zo snel mogelijk die brug terug. Nu is het tijd voor actie.’