Nipte nederlagen voor Oranje Nassau en VVG, Mamio wint topper

Foto Martijn Minnema: Lycurgus - Mamio

In de Zaterdag Eerste Klasse E leed koploper Oranje Nassau een thuisnederlaag en ging VV Groningen op bezoek bij Pelikaan S onderuit. De thuiswedstrijd van PKC’83 tegen Noordscheschut werd afgelast.

Door Martijn Minnema

Oranje Nassau verloor zaterdagmiddag thuis met 0-1 van d’Olde Veste ’54. De enige treffer viel twaalf minuten voor tijd toen Bas de Vries een vrije trap in twee instanties fraai binnen schoot. Het was een wedstrijd met veel strijd en weinig kansen. ON moet door de nederlaag Blauw Wit’34 en Pelikaan S naast zich dulden op de koppositie.

Pelikaan S dankt die gedeelde koppositie aan een 2-1 zege op VV Groningen. Voor rust scoorde Fahim Bellghroub 1-0. Na rust zorgde Martin Kamstra voor de Groninger gelijkmaker, maar een kwartier voor tijd bezorgde Jan Hooiveld de Oostwolders de zege. Het was voor hekkensluiter VVG de zevende nederlaag op rij.

In de Tweede Klasse J zakte Gorecht na een 2-3 nederlaag tegen de Weide verder op de ranglijst. Na drie nederlagen op rij staat Gorecht nu zevende.The Knickerbockers ging bij NEC Delfzijl met 4-1 onderuit en blijft in de gevarenzone staan.

De topper annex stadsderby in 4C tussen Lycurgus en Mamio eindigde in 2-3. Koploper Mamio slaat daarmee een gat van 8 punten met Lycurgus, dat de tweede plaats kwijt raakte aan DVC Appingedam. De Damsters staan 5 punten  achter Mamio. Mamio zag Lycurgus twee keer terug komen van een achterstand maar pakte in de 88′ minuut de zege door een treffer van Nilson da Souza.