Auto zwaar beschadigd bij brand in Beijum

nieuws
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Bij een korte maar felle brand aan de Wilkemaheerd in de Groningse wijk Beijum is zondagavond een auto uitgebrand. Dat meldt Rick ten Cate van de incidentenwebsite tencatefotografie.nl.

De melding van de brand kwam rond 20.0 uur binnen bij de hulpdiensten waarop een bluswagen ter plaatse werd gestuurd. Bij aankomst bleek het te gaan om een fikse brand in een auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats. Brandweerlieden hebben met één straal hogedruk de brand snel kunnen blussen. Daarmee werd voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere geparkeerde auto’s.

Ondanks de snelle inzet moet de auto als verloren worden beschouwd. “Gezien de schade en al het water dat in de auto terecht is gekomen is het voertuig hoogstwaarschijnlijk total loss”, zegt Ten Cate. Hoe het vuur kon ontstaan is onbekend. De politie doet hier onderzoek naar.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Deel dit artikel: