Oranje Nassau wint topper van Leeuwarder Zwaluwen en is koploper

Foto Andor Heij: Oranje Nassau opent de score tegen Leeuwarder Zwaluwen.

Oranje Nassau won vanmiddag op sportpark Coendersborg in Groningen de topper in de eerste klasse E op zaterdag met 2-0 van Leeuwarder Zwaluwen. De Groningers namen daarmee de eerste plaats van de Friezen over.

In het gelijkopgaande duel waren de Groningers effectiever. Na een kwartier kopte Walid Barhouss na een corner raak. Beide teams kregen kansen, maar voor de pauze werd er niet meer gescoord.

Halverwege de tweede helft kreeg Gido Boontjes van de Friezen rood wegens een slaande beweging. ON profiteerde en na een inzet van Erolind Derguti frommelde Mitchell Schievels de bal na 76 minuten in het doel.

Leeuwarder Zwaluwen werd ondanks de man minder gevaarlijk en ON doelman Erwin Heidekamp moest een paar keer handelend optreden. In de 85e minuut kreeg ook ON invaller Rico Cordes rood wegens een slaande beweging.

Oranje Nassau trainer Erwin Heerlijn vond de winst nauwelijks verdiend. “Het had ook de andere kant uit kunnen vallen. Het was een gelijkspel wedstrijd. Er was veel strijd en echte grote kansen waren er niet veel. Wij waren wel scherper en onze keeper en het centrale duo achterin waren vanmiddag de besten”. De eerste periodetitel lonkt, want de enkele concurrenten verspeelden punten en ON heeft het in eigen hand. “We hebben nog maar één wedstrijd te gaan en dat is een lastige, uit bij Balk. Maar we gaan er voor”, aldus Heerlijn.