Bioscoopmoord: “Een verschrikkelijk iets, maar alle lof voor de hulpverleners”

Een verschrikkelijke gebeurtenis met een grote maatschappelijke impact waarbij de gedachten bij de nabestaanden zijn. Dat is de reactie van burgemeester Koen Schuiling (VVD) naar aanleiding van de bioscoopmoord afgelopen weekend.

“Het is het gesprek van de dag”, zegt Schuiling. “Veel mensen hebben het zaterdag natuurlijk ook gezien. De afzetting op het Gedempte Zuiderdiep en de aanhouding zondagochtend op het Hoendiep. De berichtgevingen, de verhalen. Het gaat je niet in de koude kleren zitten.” De burgemeester roemt ook de rol van de hulpverleners. “Allereerst natuurlijk alle lof dat binnen een etmaal een verdachte aangehouden kon worden. Maar het is meer dan dat. De omstandigheden waar zij onder gewerkt hebben, echt alle lof daarvoor. Ik denk dat we als samenleving dat ook wel wat meer mogen uitstralen, dat we blij met onze hulpverleners zijn.”

De burgemeester laat weten zaterdag de hele dag nauw betrokken te zijn geweest bij het onderzoek. “Ik ben constant geïnformeerd. Ook zondag tijdens de aanhouding.” Schuiling laat weten dat hij de komende dagen contact gaat zoeken met medewerkers van de bioscoop en omwonenden. “Ik denk dat het belangrijk is om met hen in gesprek te gaan. De impact van zo’n gebeurtenis is groot.”

Deel dit artikel: