Wethouder Jongman: ‘Je kunt bij veel sportverenigingen aanschuiven deze week’

oogochtendshow

Afgelopen vrijdag begon in heel Nederland de Nationale Sportweek. Ook dit jaar worden er in Groningen weer tal van activiteiten georganiseerd. De OOG Ochtendshow sprak vrijdag met wethouder Inge Jongman over de Sportweek.

In Groningen begon de Sportweek afgelopen vrijdag met de Kick-off op de Grote Markt. Diezelfde dag was ook de Campus Trail op de Zernike Campus. Ook komende week zullen nog veel activiteiten plaatsvinden.

Hoewel de Sportweek voor iedereen is, ligt dit jaar vooral de nadruk op de jeugd. Dit omdat het vooral voor jongeren belangrijk is om te sporten. “Wanneer kinderen op jonge leeftijd beginnen met sporten, blijven ze dat vaker volhouden in de puberteit”, geeft Jongman aan.

De OOG Ochtendshow sprak met de wethouder niet alleen over de opening van de Nationale Sportweek en de vele activiteiten die worden georganiseerd, maar ook over het huisvestingsprobleem van verschillende sportverenigingen.

Tot en met zondag 29 september zullen er nog veel sportgerelateerde evenementen plaatsvinden in de stad. Zo is er bijvoorbeeld een Beweegfestival in de Oosterparkwijk, kun je schoolschaatsen in Sportcentrum Kardinge en wordt de ‘discogolf course’ in het Stadspark officieel geopend. Het gehele programma is te vinden op www.sport050.nl/sportweek.