Google-caravan wil Noorderpoort-studenten inspireren

Deze week bezoekt Google vier scholen in Groningen met de Google-caravan. Bij de caravan kunnen de studenten informatie krijgen over de activiteiten van het datacenter en hun toekomstige kansen binnen het bedrijf.

Vandaag ging de caravan langs bij Het Noorderpoort aan de Muntinglaan. De studenten vinden het goed dat het bedrijf langs komt bij hun school. ‘Normaal zie je alleen Google en weet je niet wie erachter zit,’ zegt een student van Het Noorderpoort. Ook vinden de studenten het goed om meer te weten te komen over wat er gebeurt in de Google database. ‘Er werd mij net vertelt dat wanneer bijvoorbeeld Eemshaven wordt platgegooid, dat dan mijn bestanden op verschillende locaties zijn opgeslagen, en dat is wel een fijn idee,’ zegt een student.

Het bedrijf zelf gaat vooral langs bij de scholen om studenten enthousiast te maken om in de toekomst bij hun te komen werken. ‘We proberen niet alleen de studenten iets te leren, maar we hopen ook dat we de studenten enthousiast maken, zodat ze in de toekomst bij ons komen werken,’ zegt datacenter Manager Dieter Kern.