Haren krijgt festival voor en door kinderen

nieuws
Bron foto: Elin Stil

Een festival, georganiseerd door en voor kinderen, met ook een eigen festivaldirecteur. Als het aan het bestuur van Kinderfestival Haren ligt komt dat er volgend jaar, op 27 juni. In de uitzending van Haren Doet vertelt Douwe Zeldenrust over waarom zij dit initiatief hebben genomen en hoe het ideale plaatje eruit moet zien.

Douwe woont in de nieuwe wijk van Haren en kwam er al vrij snel achter dat er weinig gebeurt voor kinderen van 4 tot 15 jaar. Hier moet volgens Douwe verandering in komen. Volgend jaar vlak voor de zomervakantie willen ze een festival organiseren waarin kinderen de hoofdrol krijgen. Zo krijgen de kinderen een prominente rol in het bedenken van het programma. In een brainstormsessie op basisscholen in Haren hebben kinderen hun ideeën aangegeven. Daarnaast is het belangrijk dat de kinderen ook een rol in de uitvoering krijgen.

Luister het volledige interview terug:

Deel dit artikel: