Slechte generale FC Groningen, verlies tegen Sparta

sport
Foto: Sportphotoagency.com Sparta - FC Groningen. Ritsu Doan (r) scoorde de eerste van FC Groningen.

FC Groningen heeft zaterdag in Rotterdam met 4-2 verloren van Sparta dat afgelopen seizoen naar de eredivisie promoveerde. De oefenwedstrijd in het Kasteel werd achter gesloten deuren gespeeld.

Ritsu Doan zette FC Groningen in de openingsfase op voorsprong door een schot dat via de onderkant van de lat het net in vloog. Doan had daarvoor ook al een grote kans gehad. Na een kwartier kwam Sparta terug door een kopbal van Adil Auassar na een corner. Kaj Sierhuis zette FC Groningen direct daarna weer op voorsprong. Mohamed Rayhi liet FC Groningen doelman Sergio Padt kansloos vanuit een vrije trap: 2-2. Ajdin Hrustic kreeg nog twee goede kansen voor Groningen.

Na rust was Sparta beter en invaller en oud spits van FC Groningen, Lars Veldwijk, deed zijn voormalige ploeg pijn. Na 75 minuten stuurde hij Abdou Harroui weg, die Padt passeerde: 3-2. Twee minuten daarna schoot Veldwijk Sparta op een 4-2 voorsprong.

Volgende week zaterdag gaat het serieuze werk beginnen als FC Groningen uit tegen FC Emmen de eerste wedstrijd in de eredivisie speelt. Zondag is er nog de open dag van FC Groningen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *