Auto door brand verwoest op westelijke ringweg

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

Op de westelijke ringweg is zondagmiddag een auto door brand verwoest. Dat meldt Patrick Wind van de incidentenwebsite 112groningen.nl.

De melding van de autobrand kwam rond 16.00 uur binnen. “Een automobilist was onderweg in de richting van Vinkhuizen”, meldt Wind. “Ter hoogte van het viaduct bij de Peizerweg kwam er op een gegeven moment rook onder de motorkap vandaan.” De bestuurder besloot daarop de auto op een uitrijstrook stil te zetten en de hulpdiensten te bellen. De Groninger brandweer kwam korte tijd later ter plaatse met een bluswagen.

Bij aankomst van de brandweer stond de voorzijde van de auto al volledig in brand. Omdat dit gepaard ging met flink wat rookontwikkeling werd besloten om de weg korte tijd volledig af te sluiten voor het verkeer. Brandweerlieden hebben het vuur geblust met één straal hogedruk. “Desondanks kon men niet voorkomen dat de voorkant is uitgebrand en de auto total-loss is.” Over de oorzaak van de brand is niets bekend. Niemand raakte gewond. De auto is weggesleept door een bergingsbedrijf.

Foto: Rick ten Cate – tencatefotografie.nl
Foto: Patrick Wind – 112groningen.nl