Lefier belooft huurders Paddepoel-Zuid renovatie

Huurders van Lefier uit Paddepoel-Zuid kwamen vandaag in actie. De bewoners boden de woningbouwvereniging een ‘zwartboek’ aan, met daarin foto’s van de schimmel en vocht die de woningen teistert.

“Wij betalen, maar mogen niks bepalen. Mevrouw Drijver (interim-directrice Margriet Drijver van Lefier) mag zelf komen aanschouwen hoe mijn kinderen ziek worden van hun eigen huis wat Lefier niet wil onderhouden. Mocht mevrouw Drijver niet langskomen, dan staan we snel genoeg bij Lefier op de stoep,” vertelde huurder Sabrina twee weken geleden aan OOG.

Vandaag was het zover. Samen met een vertegenwoordiging van de SP trokken de huurders naar het kantoor van Lefier. Aldaar ontmoetten zij de manager van het gebiedsteam Paddepoel, Henk Lambeck. Volgens Lambeck staat de renovatie van de huizen van de huurders al langere tijd op de agenda, maar stond deze specifieke groep achteraan in de planning. Lambeck beloofde de bewoners dat ze binnen twee weken een brief zullen ontvangen met daarin de plannen voor de renovatie, die medio 2020 afgerond moet zijn.