GroenLinks-jongeren sarcastisch over ‘mannelijke, blanke VVD-burgemeester’

nieuws
Koen Schuiling

De jongerenorganisatie van GroenLinks in Groningen, DWARS, kwam maandagavond met een van sarcasme doordrenkte reactie op de bekendmaking van Koen Schuiling als nieuwe burgemeester van Groningen. Schuiling staat volgens hen symbool voor “de meest onderdrukte groep in Groningen.”

In een reactie laat de jongerenorganisatie weten: “Na jarenlang strijden voor diversiteit zijn wij als progressieve en internationale stad er eindelijk in geslaagd om de meest onderdrukte groep in onze stad representatie te geven: de blanke VVD’er.”

Elte Hillekens, vice-voorzitter van DWARS Groningen, voegt daar aan toe: “Als er een groep is die al tijden stelselmatig wordt onderdrukt, moet je voor elkaar opkomen. Het is fijn dat ik als vrouw mijn bevoorrechte positie kan gebruiken als platform daarvoor.”

Ook bij voorzitter Bram Tánczos druipt het sarcasme er vanaf: “Ik heb er vol vertrouwen in dat de nieuwe burgemeester een stem zal geven aan deze uitgebuite groepen en dat hij het Groningse politieke landschap op zijn grondvesten zal doen schudden. Denk aan hoogopgeleide ondernemers, mensen in de financiële sector en de NAM.”