Groningers roeien 133 kilometer op balkon voor Kika

nieuws
Mariken Stegmann (links) en Ernst Arbouw (rechts) Foto: KGR De Hunze

Groninger roeiers Mariken Stegmann en Ernst Arbouw roeien aanstaande zaterdag 133 kilometer om sponsorgeld op te halen voor Stichting Kika. De twee leden van roeivereniging De Hunze leggen de afstand af op een roeimachine op het balkon van hun verenigingsgebouw.

De twee Groninger roeiers starten zaterdagochtend om acht uur. Naar verwachting hebben ze ongeveer tien uur nodig om de 133 kilometer af te leggen. Daarbij roeien Stegmann en Arbouw om de beurt een half uur. “Op een bepaald moment heb je veertig, vijftig kilometer geroeid. Dat is op zichzelf al een vreselijk roteind, maar dan staat er dus in je schermpje dat je nog tachtig kilometer door moet,” zo vertelt Arbouw.

De afstand, 133 kilometer, is gekozen omdat De Hunze dit jaar 133 jaar bestaat. De sponsormarathon staat in het teken van het zogeheten KikaRow Rondje NL. De opbrengst van KikaRow Rondje NL gaat naar de zogeheten LATER-studie van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Dat onderzoek spitst zich toe op de gevolgen die overlevers van kinderkanker in hun latere leven ondervinden.