PvdA stelt kamervragen over snelle treinverbinding Groningen

nieuws
Foto: Patrick Wind - 112groningen.nl

De tweedekamerfractie van de PvdA zet druk op het kabinet om de snellere verbinding tussen Groningen en de Randstad eerder op gang te brengen. Volgens de partij wordt Groningen vergeten.

De PvdA stelt dat dit noodzakelijk is, want Eindhoven en Groningen zijn economische motoren voor het land. De partij vindt het vreemd dat er vanuit Eindhoven elke tien minuten een trein rijdt, maar dat Groningen nog geen verbetering in de treinverbinding heeft gekregen. Daarnaast stelt de PvdA dat via Groningen Noord-Europese steden als Bremen, Hamburg en Kopenhagen veel beter bereikt kunnen worden.

Rik van Niejenhuis, raadslid in Groningen, is blij dat de landelijke fractie hier vragen over stelt: “Groningen is de zesde gemeente van Nederland en verdient dus een betere treinverbinding. De staatssecretaris heeft blijkbaar een blinde vlek voor Groningen. Ik hoop dat de staatssecretaris de enorme mogelijkheden voor Groningen ziet en zorgt voor een betere treinverbinding”.

Deel dit artikel:

  1. Groningen als economische motor van het land. Dream On! Ik wordt er behoorlijk onpasselijk van als de PvdA dit keihard opdreunt! Die snelle verbinding was juist nodig, om Groningen te ontwikkelen tot een economische motor. Lees de rapporten uit het verleden!

    Groningen is tegenwoordig wel beter bekend als het pretpark van het land, waarin het voor de studenten goed vertoeven is. Waar de laatste jaren op is ingezet door de politiek. De lokale politiek was er slechts voor de Hanze en RuG, waardoor onze huizen zijn opgekocht door pandjesbazen. Met vervelende neveneffecten! Het lijkt mooi, maar de waarheid is een andere PvdA!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *