Praedinius Gymnasium in actie voor stichting KiKa

Scholieren van het Praedinius Gymnasium steken deze week de handen flink uit de mouwen voor de stichting KiKa. Doel is om zoveel mogelijk geld in te zamelen.

“Eigenlijk gebeuren er twee dingen”, vertelt Caroline Coppes van de school. “Alle leerlingen uit het eerste leerjaar maken allemaal mooie spulletjes die donderdag op een goede doelenmarkt verkocht gaan worden. Daarnaast is een collega van mij, mevrouw Van Oord, actief met KiKarow. Daarbij roeit ze samen met verschillende andere mensen in verschillende etappes door het hele land. Alles met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen.”

De scholieren hebben van alles gemaakt. “Er zijn ansichtkaarten gemaakt, bloempotten, kettinkjes. Alles wordt donderdag vanaf 13.00 uur verkocht en daarbij is een ieder van harte welkom in ons schoolgebouw naast de Stadsschouwburg.” De school heeft wel als tip om contant geld mee te nemen. “Wanneer wij tevreden zijn? Het zou super zijn als we mevrouw Van Oord vijfhonderd euro mee kunnen geven.”

Stichting KiKa
KiKa, stichting Kinderen Kankervrij bestaat sinds 2002. “Ik weet dat er hier op school veel kinderen zijn die vriendjes of vriendinnetjes hebben die kinderkanker hebben. Op school hebben we ook leerlingen gehad met deze ziekte. Daarom is het denk ik heel goed om hier bij stil te staan door middel van deze actie.”