Oplossing voor Paddepoelsterbrug laat langer op zich wachten

nieuws
Foto: Sebastiaan Scheffer

Rijkswaterstaat, de drie betrokken gemeenten en de provincie Groningen zeggen vrijdagmiddag, na een groot overleg, een aantal weken meer tijd nodig te hebben om tot een ‘realistische oplossing’ te komen voor de Paddepoelsterbrug.

Volgens Rijkswaterstaat vraagt de oplossing voor de brug, die september vorig jaar werd aangevaren, meer tijd: “De oplossing voor de korte termijn hangt samen met een studie naar de definitieve oplossing die nodig is vanwege het toegenomen belang van de vaarweg Lemmer-Delfzijl.” Rijkswaterstaat zegt op zoek te zijn naar een weloverwogen besluit, zowel voor de scheepvaart, de omwonenden als de gebruikers van de brug.

Rijkswaterstaat liet begin dit jaar nog doorschemeren dat de brug mogelijk niet terug zou komen, vanwege de veiligheid van de vaarroute. Daarover ontstond veel ophef bij gebruikers, omwonenden en meerdere politieke fracties in de Stad.

Deel dit artikel: