Gorecht wint degradatieduel van PKC’83

sport
Foto Martijn Minnema. Gorecht - VVG.

Gorecht heeft zaterdag in Haren het degradatieduel in de eerste klasse E tegen PKC’83 met 2-1 gewonnen. Gorecht bleef dertiende en PKC op de veilige elfde plaats, maar het gat tussen beide clubs is nog maar drie punten.

Door Martijn Minnema

Het was voor rust geen al te beste wedstrijd met nauwelijks kansen. De eerste echte ging er in de 45e minuut direct in voor Gorecht door Hein van Marrum.

Na rust bleef het een typisch degradatieduel met weinig mogelijkheden, maar wel met veel inzet. Toch kwam PKC na 70 minuten langszij via Brian Inge. Daarna kregen beide ploegen een paar kansen en in blessuretijd bezorgde Steef Borgman Gorecht de belangrijke winst.

Gorecht nam door de zege vier punten voorsprong op Be Quick Dokkum dat laatste staat. Alleen de nummer 14 vliegt er direct uit. De nummers 12 en 13, nu VV Groningen en Gorecht, spelen nacompetitie tegen degradatie.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *