Monsterzege voor Stadspark, ruime uitzege voor GRC

sport
Foto Martijn Minnema. Stadspark - Nieuw Buinen 8-0.

Voor de stad Groninger zondag eerste klassers was het een doelpuntrijke middag. Stadspark en GRC waren samen goed voor 13 treffers. Stadspark won thuis met 8-0 van Nieuw Buinen, GRC won uit bij Bergum met 1-5.
Door Martijn Minnema

Breekpunt bij het degradatieduel Stadspark – Nieuw Buinen was de achttiende minuut. Na rood voor Nick Berends moest Nieuw Buinen met 10 man verder en uit de toegekende vrije trap schoot Cedwin Tel de 1-0 binnen.
Daarna had Stadspark een makkelijke middag tegen een abominabel verdedigend Nieuw Buinen.

Door treffers van Boyd Boonstra (28′) en opnieuw Tel (41′) stond het bij rust al 3-0. In het laatste kwartier van de wedstrijd liep Stadspark nog uit naar 8-0. Na treffers van Stergianos en Tel schoot Romario Tjong a Sie zijn club, met een in de laatste 7 minuten gescoorde loepzuivere hattrick, naar 8-0.

Ook GRC won ruim. Uit bij Bergum werd een in de 12′ minuut opgelopen achterstand nog voor rust omgebogen in een 1-4 voorsprong. Mo Bellghroub scoorde twee keer, Erwin Alt en Karim Layeb elk eenmaal. Tien minuten voor tijd bepaalde Niek Snippe de eindstand op 1-5.

GRC neemt door de zege afstand van de onderste regionen, daar staat Stadspark ondanks de ruime zege nog wel steeds.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *