Coalitieakkoord Groningen is rond en wordt woensdag gepresenteerd

nieuws
Foto: Gerrit de Haan

Woensdagmiddag biedt formateur Mattias Gijsbertsen het coalitieakkoord van GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie aan bij burgemeester Den Oudsten.

De coalitie, bestaande uit GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie, was de afgelopen week naar verluid al rond over de financiën. De persoonlijke bezetting en de portefeuilleverdeling blijft nog wel een verrassing. Genoemde namen zijn Mattias Gijsbertsen (GL), Roeland van der Schaaf en Carine Bloemhoff (PvdA), Paul de Rook (D66) en Inge Jongman (CU). Het meest waarschijnlijk lijkt dat er zeven wethouders komen: drie voor GroenLinks, twee voor de PvdA, één voor D66 en één voor de ChristenUnie.

Volgens formateur Gijsbertsen leverden de financiën van de stad de onderhandelaars kopzorgen op: “Alle steden hebben last van tekorten op de bijstand, de WMO en de jeugdzorg, aldus Gijsbertsen.