Nieuw stadsbestuur volgende week bekend

nieuws
Foto: Andor Heij

Volgende week is vermoedelijk de samenstelling en collegeprogramma van het nieuwe stadsbestuur bekend. De week daarna zal het nieuwe college dan worden benoemd door de gemeenteraad.

Op dit moment is Mattias Gijsbertsen van GroenLinks bezig met de formatie.  Naar verluidt zijn er afspraken over de  inhoudelijke en financiële zaken. Over de personele bezetting wordt nog gepraat. Het meest waarschijnlijk lijkt dat er zeven wethouders komen: drie voor GroenLinks, twee voor de PvdA, één voor D66 en één voor de ChristenUnie.

Genoemde namen zijn Mattias Gijsbertsen (GL), Roeland van der Schaaf en Carine Bloemhoff (PvdA), Paul de Rook (D66) en Inge Jongman (CU). Naar de namen van de twee andere GroenLinks-kandidaten wordt nog gegist, ook de portefeuilleverdeling is nog niet bekend.