Goede sfeer bij formatieonderhandelingen nieuw college

De sfeer is goed tijdens de onderhandelingen over de formatie van het nieuwe college, zo vertelt formateur Mattias Gijsbertsen (GroenLinks). Wel bezorgen de financiën van de stad de onderhandelaars kopzorgen.

Afgelopen week startten de coalitiebesprekingen tussen GroenLinks, PvdA, D66 en ChristenUnie. De onderhandelaars en formateur Mattias Gijsbertsen zijn deze week onder meer bijgepraat door de burgemeesters van Haren, Ten Boer en de stad Groningen. Ze bespraken de specifieke problemen van Stad, Ten Boer en Haren maar ook de mogelijkheden.

Volgens de formateur leveren de financiën van de stad de onderhandelaars wel kopzorgen op: “Alle steden hebben last van tekorten op de bijstand, de WMO en de jeugdzorg. Daar moeten we uitgebreid over praten”, aldus Gijsbertsen.