Wederom onrustige avond in Hoogkerk: “Grimmige sfeer”

112

Het is vrijdag wederom een onrustige avond in Hoogkerk. Incidentfotografen die ter plaatse zijn spreken van een grimmige sfeer.

Rond 21.30 uur ontstond er brand in de Verbindingsstraat in de Suikerbuurt. Afval en rommel werd op straat in brand gestoken. Meerdere politiewagens, brandweer en ook de gemeente Groningen kwamen ter plaatse. Even na 22.00 uur werd besloten om de straat schoon te vegen, waarna de rust terug keerde.

Even na middernacht ging het opnieuw mis. “Ik weet niet of je het op de achtergrond kunt horen maar mensen hier op straat zijn flink aan het joelen en schreeuwen”, laat een fotograaf rond 00.10 uur telefonisch weten. “Ik zou de situatie als grimmig willen omschrijven.” Buurtbewoners hadden zich verzameld bij een afvalbrand op de kruising van de Zuiderweg met de Verbindingsstraat. De hulpdiensten kwamen rond 00.25 uur ter plaatse. “Er is nu flink wat politie aanwezig. Vanaf afstand zie ik dat er een aantal aanhoudingen worden verricht. Agenten proberen daarnaast een veilige situatie te creëren voor de brandweer zodat zij de brand kunnen blussen.”

De hele week al onrustig
De afgelopen dagen rukte de brandweer al zes keer uit naar de Suikerbuurt in Hoogkerk. Iedere keer ging het om vreugdevuren.

 

Foto: groningsnieuws.nl