Brandweerman bekogeld met tegel: “Dit is stapelidioot”

112
Foto: Rick ten Cate - tencatefotografie.nl

Een brandweerman is afgelopen zaterdagavond bekogeld met een tegel tijdens een inzet aan de Zuiderweg in Hoogkerk. Dat meldt de brandweer woensdagmiddag.

De brandweer was rond 23.00 uur opgeroepen om een containerbrandje te blussen op de kruising van de Zuiderweg en de Verbindingsstraat. Tijdens die inzet vloog opeens een stenen object rakelings langs het hoofd van één van de brandweermannen. De hulpverlener kwam met de schrik vrij. De tegel werd gegooid door een persoon die deel uitmaakte van een groep jongeren die zich ophield bij de kruising.

Na het incident is direct de politie ingeschakeld. Toen politieagenten ter plaatse kwamen was de groep er al vandoor. De brandweerman heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Ook de Veiligheidsregio Groningen heeft aangifte gedaan. “Je moet er niet aan denken wat er had kunnen gebeuren als de tegel het hoofd van onze collega had geraakt”, zegt commandant Dennis de Vlieg van de brandweer. “Het moge duidelijk zijn dat we woest zijn op diegene die dit op zijn geweten heeft. Je moet wel echt stapelidioot zijn om zoiets te doen”.

Deel dit artikel: