Zieke babies kunnen vanaf nu met ouders op één kamer slapen in het Martini Ziekenhuis

nieuws
Foto: Martini Ziekenhuis

Dinsdagmiddag werden in het Martini Ziekenhuis elf neo-suites geopend. In een neo-suite kunnen ouders en pasgeboren baby samen verblijven als de baby na de geboorte medische zorg nodig heeft.

De inrichting van de neo-suites is mogelijk gemaakt door een gift van de Stichting Dappere Dochters. De oprichters van de stichting Dappere Dochters, Aalderd en Marielle Duinkerken uit Uithuizermeeden, hebben via een benefiet-voetbalwedstijd geld ingezameld voor de bouw van de neo-suites in het Martini Ziekenhuis. Hun zoon Daan verrichte dinsdag de openingshandeling van de suites.

Bij de inrichting van de suites is naast de medische functionaliteit vooral geprobeerd een huiselijke sfeer te creëren. Hannah Buiter, kinderarts en neonatoloog: “De nieuwe neo-suites zijn voor onze afdeling heel belangrijk om ouders en kinderen optimale mogelijkheden te bieden om samen een goede start te maken, juist als hun kindje ziek is. Wij willen de stichting Dappere Dochters erg bedanken voor de gift, toekomstige ouders zullen zeker genieten van de mooie inrichting.”