42 kant-en-klaarborden en 154 stembureaus voor nieuwe raad

nieuws
Foto: Jasper Tolsma

Op 21 november zijn er 154 stembureaus, verspreid over het grondgebied van de huidige gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer. 15 in de gemeente Haren, 8 in de gemeente Ten Boer en 131 in de gemeente Groningen. Men mag zelf een stemlokaal uitzoeken.

Er komen op 42 locaties op het grondgebied van de gemeenten Groningen, Haren en Ten Boer kant-en-klaarborden waarop de verkiezingsposters van de deelnemende partijen worden afgedrukt. De deelnemende partijen krijgen op de borden evenveel ruimte en “er is geen sprake van overplakken van elkaars posters door de partijen en/of andere instanties”, schrijft het college.

Op verzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt bij de komende herindelingsverkiezing in Groningen in de nabijheid van vijf stemlokalen een test gehouden met een nieuw model stembiljet.

Deel dit artikel: