Be Quick naar finale nacompetitie na forse winst op Gemert

Foto Andor Heij: Be Quick 1887 - Gemert

Be Quick 1887 is na de 5-0 winst zondagmiddag in eigen huis op hoofdklasser Gemert nog één horde verwijderd van handhaving in de derde divisie op zondag.

Be Quick moest in de nacompetitie een 2-0 achterstand goed maken, die donderdag in de uitwedstrijd was opgelopen. De Groningers waren op alle fronten beter en via een mooie lob van Raymond Bolt werd het 1-0. Twan Nieboer kopte nog een keer op de paal.

Vijf minuten na de pauze werd het op aangeven van Rick Wiersma door Daan Driever 2-0. Arnoud Bentum kreeg na 71 minuten vrije doortocht en liet Thomas Careman de 3-0 maken.

Be Quick bleef druk zetten en na twee mooie aanvallen werd het 5-0. Kees Noordmans tekende voor de vierde en Martijn Delger voor de vijfde. Donderdag wacht in Zeeland de eerste wedstrijd tegen hoofdklasser Goes. Zondag is de return op de Esserberg.

De wedstrijd begon met een minuut applaus vanwege het overlijden van de vader van middenvelder Jorin Keekstra: “We hebben dat aan de keukentafel met mijn moeder en broer zo afgesproken. Dat past veel beter bij mijn vader dan een minuut stilte. Hij zou ook gewild hebben dat ik speelde. Het voetbal was de levensader voor mijn vader. Het is geweldig hoe de groep meegeleefd heeft. Ik kreeg van Robert Talens zelfs de aanvoerdersband”. Keekstra trainde de hele week niet: “Ik heb gezegd Jorin, als je wilt speel je, ook zonder trainen”, aldus trainer Kevin Waalderbos. “Jorin is het cement in het team”. Het overlijden maakte ook ongekende krachten los bij Be Quick, vooral bij aanvaller Thomas Careman: “Voor mijn grote vriend “Keekie” heb ik er extra energie ingelegd”.