“Samen de Wunderline realiseren”

nieuws

Bestuurders uit Duitsland en Nederland willen samen de Wunderline realiseren. Dat bleek vrijdag tijdens een bijeenkomst van lokale en regionale bestuurders langs het traject.

De Wunderline is de beoogde snelle spoorverbinding tussen Groningen en Bremen. De bestuurders onderschreven het belang van de Wunderline voor de sociaaleconomische ontwikkeling van de noordelijke grensregio’s. De snelle trein moet een impuls geven aan de economie, de arbeidsmarkt en de leefbaarheid in de noordelijke grensregio’s.

De Wunderline zet in op een totaalpakket bestaande uit drie onderdelen: een snelle spoorverbinding, het verbeteren van de reistijd en het ondersteunen van initiatieven op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking. Wel moet er nog heel wat gebeuren, zoals het gedeeltelijk verdubbelen van het spoor, het aanpassen van perrons en seinapparatuur, en last but niet least het herstel van de kapotte Friesenbrücke.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *