Ontspoorde trein weer in de rails geduwd

Incidentbestrijders van spoorbeheerder ProRail zijn dinsdagochtend begonnen met het hersporen van de ontspoorde Arriva-trein. De verwachting is dat de trein aan het einde van de ochtend weer in de rails staat.

De passagierstrein van Arriva ontspoorde maandagavond rond 18.30 uur. Dit gebeurde tijdens een rangeerbeweging op spoor 13. Omdat de trein geen belemmering vormde voor het treinverkeer werd besloten om hem dinsdagochtend weer in de rails te brengen.

Incidentbestrijders pompen met behulp van luchtkussens de trein omhoog, en gaan hem vervolgens in de rails brengen. Als dit karwei geslaagd is gaat men bekijken of er schade is aan de rails, en hoe groot hij is.

Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *