Meer dan vijfduizend onderwijzers staken mee

De bijeenkomst van stakende onderwijzers van basisscholen op het Suikerunie terrein heeft woensdag tussen de vijf- en zesduizend mensen getrokken. Ongeveer 90 procent van de basisscholen deed mee aan de actie.

Tijdens de bijeenkomst konden de docenten zich inschrijven en werd geluisterd naar sprekers en muziek. De onderwijzers willen een hoger salaris en een lagere werkdruk. Ze vinden de toezeggingen vanuit Den Haag onvoldoende. Door de hoge werkdruk en het bescheiden salaris dreigt de komende jaren een tekort van duizenden leerkrachten in het basisonderwijs.

De bijeenkomst van vandaag was de eerste van een estafettestaking. Volgende maand leggen de onderwijzers in het oosten van het land het werk een dag neer.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *