Jong FC Groningen geeft ASWH pak slaag

sport
Foto Andor Heij: Jong FC Groningen - ASWH.

Jong FC Groningen heeft zaterdagmiddag thuis simpel gewonnen van ASWH uit Hendrik Ido Ambacht. Het werd 5-0.

In een eenzijdige wedstrijd was Jong FC Groningen op alle fronten beter. Al na 13 minuten was Kasper Oldenburger attent bij een rebound: 1-0. Na 33 minuten kreeg ASWH doelman Stef Doedee een schot van Ajdin Hrustic niet onder controle en hij vloerde ook nog eens Uriel Antuna, die de bal wilde intikken. Michael Breij schoot vanaf elf meter de 2-0 binnen. Hrustic kreeg tussen beide doelpunten door ook nog een mogelijkheid die net het doel miste. ASWH kreeg via Peter de Lange één kans die naast vloog.

Na de pauze had ASWH helemaal niks meer in te brengen. Na een lange pass van Hrustic schoot Joel Donald de 3-0 op het scorebord. FC Groningen miste drie behoorlijke kansen voordat Antuna er na 61 minuten 4-0 van maakte. Marijn Ploem bepaalde na een corner de 5-0 eindstand.

Jong FC Groningen blijft vierde in de derde divisie achter Spakenburg en Jong Almere City, die beide verloren, en Quick Boys. ASWH daalde naar de tiende plaats.

Lars Veldwijk, die naar de beloften was verbannen, was in geen velden of wegen te bespeuren op sportpark Corpus den Hoorn. Cas Faber, zoon van FC Groningen trainer Ernest Faber, maakte zijn debuut bij Jong FC Groningen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *