GroenLinks wil soepeler kinderpardon

GroenLinks in de stad wil dat staatssecretaris Mark Harbers soepeler omgaat met het kinderpardon. Hiervoor dient de partij een motie in.

De partij vindt dat kinderen die hier al meer dan vijf jaar wonen, leven en naar school gaan hier horen. In de stad gaat het om ongeveer tien kinderen, die altijd nog in onzekerheid leven. In de praktijk blijkt namelijk dat 98% van de aanvragen van een kinderpardon worden afgewezen. De oorzaak is het strenge naleven van het ‘meewerkcriterium’. Dit betekent dat iemand in een uitzetprocedure alleen kans maakt op een kinderpardon als zij meewerken met de procedure.

Al eerder werd een oproep voor een kinderpardon voor 400 kinderen gedaan. Deze oproep werd al meer dan 76.000 keer ondertekend, door onder andere Jan Terlouw, Arie Boomsma en Katja Schuurmans.

Deel dit artikel:

  1. Geen soepeler kinderpardon, maar snellere procedures zodat het eerder bekend is of “asielzoekers“ hier mogen blijven ja of nee. 99.9% is economisch vluchteling, dus of hier eerst vijf jaar geen uitkering en rechten opbouwen, of er weer uit Want de mensen die de hulp ECHT nodig hebben, kunnen hier helaas niet komen, en dat vind ik vreselijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *