Veel animo voor Open NK Judo Martiniplaza

De zesde editie van het Open Nederlands Kampioenschap Judo dat dit weekend gehouden werd in Martiniplaza is een groot succes geworden. Tientallen judoka’s kwamen naar het evenementencentrum om te strijden om de prijzen.

Het is de eerste keer dat het Open NK in de Martinistad gehouden wordt. Voorgaande edities vonden plaats in Nieuwe Pekela en Hoogezand. “Door de jaren heen zijn we iedere editie groter geworden dat we naar een grotere locatie moesten”, vertelt organisator Wouter Meijer van de gelijknamige judoschool uit Nieuwe Pekela. In de zaal van Martiniplaza liggen vijf matten waar zaterdag de jeugd onder de twaalf jaar om de prijzen strijdt, zondag is het de beurt aan de oudere deelnemers. “Het is geweldig om te zien dat er zo’n hoog niveau behaald wordt.”

Uiteindelijk gingen de belangrijkste prijzen dit weekend naar het team uit België. Zowel in het klassement onder de achttien alsook de vijftien jaar gingen zij er met de hoofdprijs vandoor. Volgend jaar wordt er opnieuw een Open NK gehouden. Strijdtoneel zal dan opnieuw Martiniplaza zijn.

Foto: Raymond Bos – groningsnieuws.nl