Bewoners Selwerd en Paddepoel gaan theater maken in Stadsschouwburg

Bewoners uit de wijken Selwerd en Paddepoel gaan voorstellingen geven in de Stadsschouwburg. Althans dat is het doel van theaterwerkplaats De Wijk De Wereld.

“Het idee ontstond een tijdje geleden”, vertelt artistiek leider Karin Noeken. “Bewoners uit deze twee wijken komen eigenlijk nauwelijks in het theater. De drempel om voorstellingen te bezoeken is voor hen heel hoog. Daarom zijn wij met het idee gekomen dat bewoners hun eigen voorstellingen gaan maken die in juni op de bühne worden opgevoerd.”

De voorstellingen moeten in een breed perspectief worden bekeken. “Het kan theater zijn, het kunnen dansvoorstellingen zijn, maar het kan ook muziek zijn. Zolang ze maar door de wijk bedacht zijn, en ook over de wijk gaan.” De theaterwerkplaats heeft de afgelopen dagen in de wijk geflyerd om bewoners op te roepen om mee te doen. Op 2 november vindt de eerste bijeenkomst voor het project plaats in Wijkbedrijf Selwerd. Meer informatie is te vinden op de website dewijkdewereld.nl.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *