Bemiddelingspoging Paddepoel gaat toch verder

nieuws
Foto: Bertus Penning

De bemiddelingspoging tussen vereniging van eigenaren en de winkeliers in winkelcentrum Paddepoel gaat toch door. Bemiddelaar Koos Nauta twijfelde deze week nog over stoppen nadat de winkeliers zijn voorstel hadden afgewezen.

De gemeenteraad, de wethouder, de  winkeliers en de bemiddelaar willen dat de vereniging van eigenaren stopt met het uitdelen van boetes aan winkeliers die niet op de maandelijkse koopzondag open gaan. De CVvE houdt vast aan die boetes. ” De winkeliers willen graag individuele vrijheid ten aanzien van de openingstijden. Het voorstel van de CVvE komt voor een deel tegemoet aan de wensen van de winkeliers. Echter de CVvE bepaalt dan nog steeds wie in aanmerking komt. En hier wreekt het gebrek aan vertrouwen zich. Winkeliers hebben er geen vertrouwen in dat de CVvE op een eerlijke, ruimhartige wijze uiteindelijk winkeliers zal voorzien van een ontheffing op de zondag.”aldus wethouder Joost van Keulen.

“Dit maakt de situatie ingewikkeld. Ik betreur het dat partijen er onderling vooralsnog niet uit komen. Ik heb de bemiddelaar gesproken over het vervolg. Ook zal ik de CVvE uitnodigen om op korte termijn verder te spreken. Het college spant zich tot het uiterste in om partijen nader tot elkaar te brengen.”