Be Quick 1887 geeft riante voorsprong tegen tien man uit handen

Foto Andor Heij.

In de derde divisie op zondag heeft Be Quick 1887 in Heemskerk in de slotfase een riante voorsprong uit handen gegeven. De Groningers stonden met 4-1 voor, maar zagen ADO’20 toch nog langszij komen: 4-4.

Al na vier minuten zette Daan Driever Be Quick op voorsprong. Na 52 minuten kreeg Donny Rijnink van ADO’20 een rode kaart na een overtreding op Thomas Careman in het strafschopgebied. Driever schoot raak: 2-0. Ondanks de man minder maakte Gert Jan van Leiden er 2-1 van.

Raymond Bolt, in de 74e minuut, en Thomas Careman, in de 82e minuut, maakten er 4-1 van. Beide keren gaf Rick Wiersma de assist. Daarna stortte Be Quick als een kaartenhuis in elkaar. ADO’20 kreeg veel kansen. Marvin Boom kopte de 4-2 binnen en in blessuretijd bezorgden Clive Keus en Van Leiden ADO’20 nog een punt: 4-4.