Stroomstoring in binnenstad opgelost (update)

Diverse woningen en bedrijven in de binnenstad zaten maandagochtend urenlang zonder elektriciteit. Netbeheerder Enexis heeft het euvel inmiddels verholpen.

De problemen begonnen maandagochtend rond 05.45 uur. Door nog onbekende oorzaak kwamen zeshonderd aansluitingen zonder stroom te zitten. Volgens Enexis gaat het om het gebied rondom de Kromme Elleboog.

Ook de RuG kampte met de gevolgen van de stroomstoring. “Het Harmoniegebouw zat zonder stroom”, vertelde Gernant Deekens van de Universiteit. “De colleges in dit gebouw konden niet doorgaan. Studenten en medewerkers die al onderweg waren werden opgevangen in de kantine. Het Academiegebouw en de Universiteitsbibliotheek hadden al eerder weer stroom.”

— University Groningen (@univgroningen) 25 september 2017

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *