Vragen over brandveiligheid Zuidelijke Ringweg

De Stadspartij, de ChristenUnie, het CDA en de SP stellen vragen over de brandwerendheid van tunnelbak in de zuidelijke Ringweg.

De aanpak van de zuidelijke ringweg is nu in volle gang. In de jarenlange aanloop is duidelijk geworden dat er in de stad zorgen bestaan omtrent de veiligheid van dit deel van de ringweg en dan met name de tunnel. Maar Rijkswaterstaat doet pas nu onderzoek naar de brandveiligheid van de nieuw te bouwen tunnel. Het beton zou misschien niet bestand zijn tegen brand.

In november volgt de de beslissing of er nog geld is voor een tunnel komt bij de Esperantokruising, of het Europaplein extra aansluitingen krijgt en het Julianaplein groener wordt dan het oorspronkelijke ontwerp. Maar dat geld moet dan niet al gebruikt zijn voor aanpassingen in de huidige plannen vinden de partijen. Dan zouden de plannen niet meer geoptimaliseerd kunnen worden.

Het stadsbestuur reageert binnen drie weken op de vragen.