Boze bewoners Polmanstraat krijgen hulp

De Stadspartij en SP stellen schriftelijke vragen aan het stadsbestuur. Zij stellen dat ratten, schimmel en vocht de bewoners uit hun huizen jagen. De huizen zijn nu eigendom van woningbouwvereniging Wierden en Borgen, eerder waren zij van de opgeheven coöperatie Steelande.

Huurders klagen al maanden over kapotte rioleringen, lekkende daken en verrot houtwerk. Ze hebben vuil water onder de vloer en worden geplaagd door muizen, ratten, vocht, tocht en schimmel. Zo erg dat ze vrezen voor hun eigen gezondheid en die van hun kinderen. Woningcorporatie Wierden en Borgen komt niet met oplossingen en nu blinkt ook de gemeente Groningen uit door een gebrek daadkracht, stellen de partijen.

Een gezin met twee jonge kinderen is  het huis ontvlucht vanwege de structurele vocht- en schimmeloverlast. Stadspartij en SP vinden dat zij direct een goede woning in Hoogkerk aangeboden moeten krijgen. Ze vinden niet dat dit tot 24 augustus kan wachten. Dan hebben de bewoners opnieuw een gesprek met Wierden en Borgen.