Wens om ballonvaart te maken van dakloze Hendrik in vervulling

nieuws
Foto's: Straatwijs

De wens om een ballonvaart te maken van de dakloze Hendrik is vanavond in vervulling gegaan. Hij had een tijdje geleden zijn wens kenbaar gemaakt op de website van Straatwijs, dat is een site die daklozen wegwijs maakt in het woud van hulpverleningsinstanties. Bij de rubriek Straatwens kunnen daklozen een lang gekoesterde wens invullen en hopen dat deze in vervulling gaat.

OOGTV sprak Hendrik afgelopen dinsdag vanwege het dreigende tekort aan fruit in de dagopvang Open Hof aan de Spilsluizen. Terloops vertelde Hendrik over zijn wens en dat hij donderdag de lucht in zou gaan. Vanwege het slechte weer werd de tocht uitgesteld en vanavond was het dus zover.

De ballon steeg op vanaf een open veld in Leek en zweeft nu richting Buitenpost. Op de Facebookpagina van Straatwijs is later een verslag te lezen.