Fruittekort bij Open Hof treft daklozen

Bij de dagopvang Open Hof aan de Spilsluizen staat sinds kort geen fruit meer op tafel. De leverancier is gestopt met het fruitproject. Nu er geen gratis fruit meer is merken daklozen pas wat ze missen. Daarom heeft Straatwijs, een online platform waar daklozen de weg naar hulp wordt geboden, een Straatwens gemaakt.

Op de website van Straatwijs staan een tiental wensen die daklozen zelf in kunnen brengen. Zo is de wens van iemand die al heel lang naar een popconcert wilde een tijdje geleden in vervulling gegaan. Een ander, we noemen hem Erik, gaat komende donderdag met een luchtballon een ballonvaart maken boven de stad. Maar nu is er één wens van alle daklozen samen. Er moet weer fruit komen. Ook Erik mist het fruit bij de Open Hof. “Nu het fruit er niet meer is merk je pas dat je het mist”, zegt Erik die koffie zit te drinken op een bankje tegenover de Open Hof.

Projectleider Siebe Zwerver van het online platform Straatwijs hoopt dat er een ondernemer is die wekelijks het fruit opnieuw wil gaan leveren. “We hebben elke week voor ongeveer zestig euro aan fruit nodig dus dat moet te doen zijn”, aldus Siebe Zwerver.

Op de site van Straatwijs, in de rubriek Straatwens, kunnen mensen doneren maar ook ideeën en tips achter laten waar Siebe en zijn collega Eline Tuinman wat mee kunnen doen.