Boswachter Bart Zwiers in “Boswachter Gezocht” van SBS6

nieuws
Foto: SBS6

Boswachter Bart Zwiers van Natuurmonumenten komt in het najaar op de buis bij SBS6. In het nieuwe programma Boswachter Gezocht is Zwiers één van de juryleden. De jury moet beoordelen wie van de deelnemers de beste boswachter in spe is.

Boswachter Zwiers stond vaak voor de camera van OOGTV. Zo vertelde hij over gebeurtenissen in natuurgebied de Onlanden en over de Onlanderij.

In Boswachter Gezocht nemen 10 natuurliefhebbers het tegen elkaar op in een strijd om een felbegeerde baan als boswachter op Texel. Wie beschikt er over de meeste kennis? Wie gaat er geen enkele uitdaging uit de weg? Wie gooit het roer in zijn leven helemaal om en wordt één met het landschap, de dieren en de natuur?

Presentator Viktor Brand duikt samen met de boswachters in spe de mooiste natuurgebieden van Nederland in. Na acht weken is bekend wie de uitdaging van een nieuwe baan op Texel aangaat.