“Campagne voor meer vrouwelijke raadsleden afblazen”.

nieuws
Foto: Gemeente Groningen. Gemeenteraad 2016.

Gemeenteraadsleden moeten op hun capaciteiten gekozen worden en niet op basis van hun geslacht. Dat zegt de JOVD.

De jongeren van de VVD vinden dan ook dat de Groninger campagne om meer vrouwelijke raadsleden te trekken afgeblazen moet worden.

De JOVD reageert ook op het VVD raadslid Sabine Koebrugge, die vindt dat vrouwen met hun “female touch” iets kunnen toevoegen aan de politiek.

“Dit is juist wat we niet zouden moeten willen, de vrouwelijke raadsleden zijn een toevoeging om hun eigen capaciteiten, die helemaal niks met hun geslacht te maken hebben”, aldus JOVD vicevoorzitter Amir Levi.

 

Deel dit artikel:

 1. De JOVD snapt niet dat deze campagne vrouwen met capaciteiten juist oproept om in de politiek te gaan, zodat de kandidatenlijsten evenwichtig kunnen worden ingevuld. Het is belangrijk om niet alleen mannetjes aan het roer te hebben. Zie ook het huidige college, daar is ook iets mis gegaan. De partijen moeten er voor zorgen dat ook vrouwen er graag actief worden, zodat ze een 50/50 lijst kunnen opstellen. Het is een cultuuromslag die moet plaats vinden. De politieke cultuur is een mannencultuur, net als een groot deel van het bedrijfsleven. Die cultuur staat de deelname van vrouwen in de weg. Ze willen er gewoon niet tussen zitten.

  1. Dit “politiek correcte geneuzel” komt me een beetje mijn oren en mijn neus uit .
   Omdat mijn moeder/buurvrouw/vriendin vrouw is moet ze dus lid worden van een politieke partij en zich ook nog eens beschikbaar stellen voor allerlei funkties zoals raadslid, wethouder , enzovoorts ? Dacht dat er jaren geleden heftig gevochten is voor allerlei vormen van zelfbeschikkingsrecht van/voor de vrouw ; terwille van de stokpaardjes van allerlei figuren moeten we daar nu weer aan gaan tornen ? Dacht het niet !!!

   1. Stroman argument Werner. Dat zeg ik helemaal niet. Leer gewoon eens lezen in plaats vanuit je vooroordelen te reageren.

  2. Het zijn allemaal kortzichtige mensen met een achterlijk EGO ..en ze gaan alleen maar voor zichzelf ..
   Het verbaasd mij eigenlijk dat jij niet in de politiek zit ..@mac….
   Je zou er makkelijk kunnen aarden ..

 2. Marc, je tekst is als volgt : De JOVD snapt niet dat deze campagne vrouwen met capaciteiten juist oproept om in de politiek te gaan, zodat de kandidatenlijsten evenwichtig kunnen worden ingevuld. Het is belangrijk om niet alleen mannetjes aan het roer te hebben. Zie ook het huidige college, daar is ook iets mis gegaan. De partijen moeten er voor zorgen dat ook vrouwen er graag actief worden, zodat ze een 50/50 lijst kunnen opstellen. Het is een cultuuromslag die moet plaats vinden. De politieke cultuur is een mannencultuur, net als een groot deel van het bedrijfsleven. Die cultuur staat de deelname van vrouwen in de weg. Ze willen er gewoon niet tussen zitten.

  Hierin staat “Het is belangrijk om niet alleen mannetjes aan het roer te hebben”. Waarom in vredesnaam ? De juiste persoon op de juiste plaats dient het enige criterium te zijn , niets anders .
  Een 50/50 lijst ? Waarom ? Vanwege de positieve discriminatie één of andere kant op ? Als er vrouwen zijn die geïnteresseerd en geschikt zijn mag de verhouding wat mij betreft ook 75% vrouwen en 25% mannen zijn hoor , geen enkel probleem mee .

  Wat versta je onder “Stroman argument”? Ken dit begrip niet en leer graag van een ander .

  Gewoon leren lezen en niet vanuit vooroordelen reageren ? Wat dacht je van gewoon lerebn schrijven en geen opmerkingen maken die nergens op slaan en op geen enkele manier waar te maken zijn ?

   1. Beste Marc , Je lijdt zo te merken aan hetzelfde euvel als je naamgenoot-met-de-K : je maakt van de dingen datgene wat je blijkbaar het beste in je kraam te pas komt .
    Je geeft aan dat ik bevooroordeeld zou zijn , maar maakt dat nergens waar .
    Je hebt het over “stroman-argumenten”, maar geeft – ondanks mijn verzoek daartoe – geen uitleg over wat dat nou precies is (ik ken het begrip namelijk niet , vandaar) .
    Je komt in je laatste reaktie met een opmerking die nergens op gebaseerd is .
    Snap dus met de beste wil van de wereld niet waarom je je geroepen voelt om te reageren en vooral niet waarom je dat doet op de manier waarop je dat doet .
    Ik smeek je : laat je licht in mijn duisternis schijnen en laat me van je leren ! Maak me duidelijk wat je bedoelt , alstublieft !!!

   2. Google het maar Werner. Mijn opmerking is niet nergens op gebaseerd. Als jij suggereert dat er zich een situatie kan voordoen dat er geen geschikte vrouwen zijn, maar wel mannen in overvloed, dan denk je dus dat vrouwen minder geschikt zijn. Een goede verhouding man vrouw is wel degelijk belangrijk omdat het goed is voor de bestuurscultuur. Ik denk dat zaken als de thuiszorg en diftar beter waren gelopen als er ook wat vrouwen in het college hadden gezeten. Om er voor te zorgen dat er voldoende vrouwelijke kandidaten zijn moet je ze eerst interesseren in de politiek. Daar is niets mis mee en daar hoeft niet direct verontwaardigd op te worden gereageerd. Alsof de heren zich bedreigd voelen. Er is geen sprake van discriminatie. Juist het feit dat vrouwen ondervertegenwoordigd zijn in politiek en bedrijfsleven is discriminatie. Die is ingebakken in onze cultuur. Die verander je niet door alleen maar naar geschiktheid te kijken, want mannen zijn binnen de huidige cultuur per definitie geschikter, omdat het een mannencultuur is. Wil je die veranderen dan heb je meer vrouwen nodig. Geschiktheid dus niet alleen afhankelijk maken van de huidige situatie, maar ook van de gewenste situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *