Oranje Nassau start nacompetitie met remise

Foto Andor Heij: ON - WHC

Oranje Nassau heeft in de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor handhaving in de hoofdklasse thuis met 1-1 gelijkgespeeld tegen WHC uit Wezep.

Oranje Nassau kreeg voor rust veel kansen waaronder een bal op de paal van Robert Pomstra en op de lat van Max Blaauw. Na rust opende WHC de score via Jonathan van Marle. Ozhan Kardag had daarvoor al de ON paal getroffen. ON leek geslagen, maar David van der Pol maakte na 81 minuten de gelijkmaker.

ON speelt dinsdag nog in Steenwijk tegen Olde Veste ’54. Bij winst is ON zeker van de finale. Bij een gelijkspel gaat ON door als de aansluitende strafschoppen winnend genomen worden. Als ON die strafschoppen verliest volgt er een loting tussen ON, WHC en Olde Veste wie in de hoofdklasse gaat spelen. Als het voor de Groningers goed afloopt speelt ON opnieuw zaterdag thuis. De tegenstander is Smitshoek of Kloetinge.