Nieuwbouw Engelse Kamp en Kemkensberg

Er komen 95 nieuwe woningen aan de Engelse Kamp en 76 huur- en koopappartementen aan de Kempkensberg. De woningen komen vlak bij het DUO-gebouw en de stadstuin.

De woningen krijgen zonnepanelen en er wordt gekeken of er zonder gasaansluiting gebouwd kan worden. De parkeerdruk is daar erg hoog, de 76 appartementen aan de Kempkensberg krijgen daarom een parkeerkelder waar zowel bewoners als bezoekers hun auto kwijt kunnen. De huizen aan de Engelse Kamp krijgen een parkeerplek op de eigen kavel, hun bezoekers kunnen aan de rand van de wijk parkeren. Daarnaast wordt het in de wijk, net als het aangrenzende Helpman Oost, betaald parkeren.

De woningen worden aardbevingsbestendig gemaakt, met een financiële vergoeding van de NAM.

Deel dit artikel:

  1. weinig inspirerend ontwerp als bovenstaand plaatje werkelijkheid moet worden. Wegwerparchitectuur lijkt traditie te worden voor dit stukje stad. Het was beter geweest als het Sterrenbosje hier wat uitbreiding kreeg.

  2. Klaarblijkelijk is er nog teveel groen in deze stad aanwezig. Had nooit verwacht dat hier woningbouw plaats zou gaan vinden, eerder dat het aan het Sterrebos zou worden toegvoegd. Wellicht heeft men ook hier in Groningen al teveel cultivatuur en heeft men tot deze vreemde stap besloten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *