Lokscooter leidt naar probleemjeugd Paddepoel

nieuws
foto: Andries Oord

Er zijn zes verdachten uit Groningen in de leeftijd van 13 tot 40 jaar aangehouden. Onder hen vier minderjarigen uit Paddepoel. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de diefstal van een scooter, die een lokscooter bleek te zijn.

Half mei werd de scooter weggenomen vanaf het Wielewaalplein. De scooter stond na wat omzwervingen uiteindelijk maandagavond in de achtertuin van een woning aan de Steenbokstraat. Uit onderzoek bleek dat de 40-jarige zich schuldig maakte aan heling. Bij de woning werden nog vier scooters aangetroffen. De politie onderzoekt of de scooters zijn gestolen.

De politie geeft daarbij de volgende toelichting: “De zes verdachten die maandagmiddag werden aangehouden maken deel uit van een overlastgevende jeugdgroep in Paddepoel. Ondanks aanhoudingen en de inzet van politie, gemeente en wij-teams passen de jongeren hun gedrag maar nauwelijks aan. Ze hebben allemaal contact en leren elkaar hoe je een scooter kunt stelen. Net als vorig jaar wordt er voorlopig extra gesurveilleerd en worden gerichte verkeerscontroles gehouden. Op grond van signalen vanuit de politie en andere organisaties heeft de gemeente het initiatief genomen tot een intensieve gezamenlijke aanpak van jeugdproblematiek en jeugdgroepen in deze wijk. De huidige aanhoudingen zijn dan ook het gevolg van de afspraken om intensief en zo gezamenlijk in te grijpen op problematische jeugd in Paddepoel.”