“Druppel” moet doorvaart mogelijk maken

De werkgroep Oude Winschoterdiep Open wil dat het Oude Winschoterdiep weer bevaarbaar wordt. Een bescheiden omleiding, in de vorm van een druppel, moet dat mogelijk maken.

Als de zuidelijke ringweg straks verdiept wordt aangelegd zullen de vaste bruggen over het Winschoterdiep verdwijnen. De Ringweg loopt dan onder het Winschoterdiep door. Doorvaart voor hogere schepen is dan weer mogelijk. Maar het water wordt daar maar vijftig centimeter diep, dat is net voldoende voor een plastic vlot of een kano. Door de plek van de onderdoorgang een beetje naar het westen te verleggen zou het Winschoterdiep daar dieper kunnen worden en zouden ook watersporters van het Diep gebruik kunnen maken, vindt de werkgroep.

“In navolging van ‘Strand in Stad’ kunnen de Oosterpoort, De Meeuwen en De Linie hun eigen waterpartij, compleet met fontein & pierenbadje krijgen. Door het Oude Winschoterdiep met een bocht te verleggen naar het westen ontstaat nl. een prachtig en uniek concept met schoon en stromend water, boven op de tunnel van de nieuw aan te leggen verdiepte Ringweg. Het ‘kringkie spijen’ krijgt zo een nieuwe betekenis in deze wijken. Passerende bootjes, ouderen bij de brug, flirtende jeugd en ouders met hun kroost, maken dat hier een nieuwe centrale ontmoetingsplek wordt gerealiseerd.” Aldus de initiatiefgroep Oude Winschoterdaip open.