VVG heeft titel voor het grijpen, nacompetitie dreigt voor Groen Geel

Foto Andor Heij: VV Groningen - Groen Geel.

VV Groningen blijft op titelkoers in de tweede klasse J. Op sportpark het Noorden werd in een stadsderby zaterdagmiddag Groen Geel met 1-0 verslagen. Groen Geel moet nacompetitie tegen degradatie vrezen.

Vooral na de pauze regende het kansen voor beide ploegen. Voor Groen Geel misten onder meer Jelle Teitsma en Luuk Jans opgelegde kansen. Groen Geel doelman Jeroen Vogel onderscheidde zich bij schoten van Tim van der Molen en Martin Kamstra.

Van der Molen schoot na 78 minuten een strafschop raak die was veroorzaakt door Sander van Dijken. Wesley Walstra schoot voor VVG daarna nog op de lat en Teitsma kopte in de laatste minuut voor Groen Geel net naast.

VVG wordt volgende week in en tegen Noordscheschut bij winst kampioen. Er rijdt sowieso één supportersbus naar Drenthe en waarschijnlijk ook een tweede bij voldoende aanmeldingen. Mocht VVG geen kampioen worden, kan het een week later alsnog thuis tegen DZOH.