Groningen wordt rookvrij!

Groningen gaat de eerste rookvrije stad van Nederland worden.

Dat is althans de ambitie van Robert van de Graaf, verslavingsarts bij Verslavingszorg Noord Nederland. Van de Graaf is initiatiefnemer van een voor Nederland uniek samenwerkingsproject tussen diverse grote organisaties. Onder andere het Martiniziekenhuis, het UMCG, Het Healthy Ageing Network en Menzis hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een rookvrije generatie. De doelstelling is dat kinderen in Groningen rookvrij moeten kunnen opgroeien.
Door bijvoorbeeld op schoolpleinen en in de publieke buitenruimte rondom sportvelden rookvrije zones te markeren hoopt Van de Graaf dat er de mentaliteit rondom roken verandert. Ook de voorlichting over de verslavende werking van het roken moet veel beter
Vanavond wordt de samenwerking tussen de deelnemende partijen officieel ondertekend tijdens de aftrap van de Healthy Ageing Tour in Martiniplaza.

Deel dit artikel: